Thermosbekers

Een thermosbeker is een reisbeker met een speciale dubbele laag. Dankzij deze extra wand blijft een drankje dat je in de reisbeker doet extra lang warm of koud. Dit maakt een thermosbeker ideaal om mee te nemen onderweg. Je kunt hem meenemen naar je werk of als je een dagje weggaat. Ook tijdens het hardlopen, fietsen of wandelen is een thermosbeker prima geschikt om een drankje in een reisbeker mee te nemen voor onderweg. Thermosbekers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Hoe werkt een thermosbeker?

Een reisbeker met dubbele thermowand is speciaal ontwikkeld om de vloeistof in de beker lang warm te houden of juist koel. Want dat vergeten veel mensen, een thermosbeker kun je natuurlijk ook gebruiken om een drankje koel te houden op een warme dag en niet alleen voor de warme koffie of thee voor onderweg. De dubbele wand van een thermosbeker is gemaakt van aluminium, een materiaal dat de temperatuur van de inhoud lang vasthoudt. De meeste thermosbekers zijn voorzien van een dubbele wand, dit is gedaan om te voorkomen dat je je handen eraan brandt. De buitenste laag is vaak van kunststof en voelt dus niet extreem warm of koud aan als de beker met vloeistof is gevuld. Veel reisbekers hebben een handig deksel, soms voorzien van een drinkopening met rietje, zodat je ook tijdens het rijden een slokje kunt nemen zonder dat je teveel wordt afgeleid van het verkeer. Dit maakt deze bekers ook nog eens extra veilig om tijdens het autorijden te gebruiken.

Toepassingen: de thermosbeker op het dashboard

Veel mensen die voor hun werk dagelijks onderweg zijn, hebben een thermosbeker of reisbeker op het dashboard van de auto. De koffie van thuis smaakt vaak stukken beter dan die van een tankstation langs de weg. Een thermosbeker auto is één van de meest gebruikte toepassingen van deze reisbekers. De belangrijkste reden is dat de drank lang genoeg warm blijft. Vroeger stonden vrachtwagenchauffeurs er al om bekend dat ze een thermoskan met koffie en een reisbeker meenamen van thuis omdat die zo goed smaakte. De thermosbeker met koffie is daar in feite een afgeleide van omdat ook mensen die wat minder langdurig op de weg zitten het prettig vinden om wat te drinken bij zich te hebben in de auto. Vooral op lange reizen is het fijn om iets te kunnen drinken zonder dat je onderweg hoeft te stoppen. Dit kan natuurlijk ook niet altijd. Denk bij voorbeeld aan de lange files naar Zuid-Frankrijk tijdens het hoogseizoen. Als je dan een thermosbeker bij je hebt met een lekker koel drankje maakt dat de lange uren in de warme auto toch nog een beetje aangenamer.

Een thermosbeker is ideaal voor een gezellige picknick

Onderweg in de natuur een hapje eten is een ideale manier om van de omgeving te genieten. Je kunt er dan voor kiezen om een horecagelegenheid op te zoeken, maar het is natuurlijk ook een optie om echt in de natuur te lunchen, of op het strand. Een picknick heb je snel genoeg georganiseerd. Het enige wat je hoeft mee te nemen is een goed gevulde mand met lekkere broodjes, fruitsalade of lekkere zuivel en misschien nog wat extra’s zoals salade. En natuurlijk ook iets te drinken. De vraag is dan allee: Hoe houd je een drankje warm of juist koel. De oplossing is simpel: Gebruik een thermosbeker rvs. Deze thermosbekers hebben een dubbele wand waardoor de temperatuur van de inhoud in de reisbeker langdurig wordt vastgehouden. Dit geldt voor zowel koude als warme dranken. Als je kiest voor een thermosbeker met deksel dat lekvrij afsluit kun je je drankje probleemloos meenemen. Je kunt ook gebruik maken van thermosbekers zonder deksel. Je kunt thee of koffie of een koele drank meenemen in een thermoskan zodat deze op temperatuur blijft en gebruik maken van een losse reisbeker op het moment dat je even iets wilt drinken.

Je kindje zelf leren drinken uit een beker

Zodra je kindje de fles is ontgroeid wordt het tijd om hem of haar te leren drinken uit een beker. Een glas is vaak minder geschikt omdat de kleine zich hieraan kan snijden als het glas valt en breekt. Een thermosbeker kind is een prima oplossing. Zo’n handige beker is lekvrij en er gaat dus niets mis als hij omvalt of van de tafel rolt. Je kunt er zowel een koude als warme drank in doen en je kind kan drinken wanneer hij of zij dorst heeft. Je hoeft niet steeds op te letten dat een beker niet omvalt, dit is bij voorbeeld ook ideaal tijdens het eten. Want als je zelf ook zit te eten kan de kleine in een onbewaakt moment een beker zonder deksel in een fractie van een seconde omgooien en dan moet je eerst weer met een doekje aan de gang om de boel op te ruimen. Met een thermosbeker speciaal voor kinderen is dit niet meer nodig.

De grote voordelen van een lekvrije thermosbeker

Een thermosbeker kopen die lekvrij is, heeft natuurlijk grote voordelen. Deze thermosbekers zijn voorzien van een deksel dat vacuüm afsluit. Als de reisbeker omvalt, bijvoorbeeld tijdens het autorijden, dan wordt er geen vloeistof gemorst. Zeker als je een zoete drank of koffie met suiker in de beker hebt kan dat een flinke kliederboel geven als de reisbeker omvalt. Bovendien kan het de elektronica in de auto beschadigen. Wanneer je kiest voor een thermosbeker lekvrij dan loop je geen enkel risico. Als de beker omvalt in een scherpe bocht of tijdens onverwachts hard remmen is er niets aan de hand. Let er wel op als je een thermosbeker koopt of deze inderdaad lekvrij is, want dit geldt niet voor alle exemplaren. Het moet expliciet op de verpakking of in de omschrijving van de beker vermeld staan of deze al dan niet lekvrij is. Een reisbeker met thermoswand die niet lekvrij is, is uiteraard minder geschikt om mee te nemen voor onderweg. Je kunt zo’n beker wel gebruiken als je bij voorbeeld gaat picknicken, om op de plaats waar je neerstrijkt met de picknickmand een drankje te kunnen drinken.

Vragen en advies

Kies thermosbeker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links